MENTORI KLUBA U PERIODU OD 1999.- 2009.god.


Masatomi Ikeda, rođen je 8.4.1940 u Tokyu. Diplomirao je na Nippon physical education university, 1964.god. Aikidom se upoznaje 1958. 1989. god. promoviran je u 7.DAN aikikaia i nosi titulu Shihana. Osim aikida, bavio se i sumo rvanjem (5.DAN) te judom (4.DAN). Učitelj mu je bio Hiroshi Tada, 9.DAN aikikai. Sensei Ikeda je do 1965 god. boravio u Japanu, a nakon toga odlazi u Italiju, sve do 1970 god. Po povratku u Japan radi kao profesor sporta u gimnaziji, da bi 1977. god. otišao u Švicarsku gdje živi i danas. Sensei M. Ikeda je od 1977.god. tehnički direktor A.C.S.A.-e (Švicarski
aikikai savez), ČAA (Češki aikido savez), SAA (Slovački aikido savez),
Mađarskog aikikai savez i Hrvatskog aikido savez.
Od 1996. god. zajedno sa H. Isojamom (9.DAN aikikai) je tehnički direktor IAF-a (Međunarodni aikido savez). Od 1977. god. u Zurichu podučava u svome dojo-u.
Osim aikida Sensei Ikeda podučava i HOJO (prema školi Kashima Shinden Jiki shinkage ryu), GENKIKAI (terapeutska tehnika specijalnih vježbi prema načelima aikida). Dugi niz godina održava seminare i škole aikida, HOJO-a, genkikai u Španjolskoj, Švedskoj, Finskoj, Francuskoj, Japanu, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rusiji, Turskoj, te naravno u Hrvatskoj (u Splitu).


Michele Quaranta je rođen je 24.12.1953, u Fortimpoliu, Italija. Završio je srednju ekonomsku školu, te govori njemački, talijanski, francuski, engleski, španjolski i portugalski jezik. Aikidom se bavi od 1974. Nosilac je 6.DAN aikikaia. Osim aikida, bavio se profesionalno i nogometom u prvoligašu FC Nordsternu. Nakon igranja, karijeru je nastavio kao profesionalni nogometni terner, a posljednjih 19 godina, profesionalno se bavi aikidom. Prvi učitelj aikida mu je bio Werner Hinterman, a zatim sensei Tamura, Tada, Fujimoto, Osikawa, Ciba i drugi. Od susreta sa Masatomi Ikeda senseiem, njegov je učenik, prvi asistent i najbliži suradnik.
Od 1983. god. u Baselu podučava u svome dojo-u (profesionalna aikido škola sa 12 trenera aikida u rangu 2-3. DANA ). Osim aikida, sensei Quaranta podučava i HOJO (prema školi Kashima Shinden Jiki shinkage ryu), GENKIKAI , Aikiken i dr. Dugi niz godina održava seminare i škole aikida, HOJO-a, genkikaia u Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Nizozemskaj, Švicarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rusiji, Turskoj, te u Hrvatskoj.


MENTOR KLUBA U PERIODU OD 2009.-2014.god. 

Georg Meindl, 6. DAN aikiaki
29.11.1957. – 12.07.2014

Po zanimanju je bio profesionalni maser i restaurator. Aikidom se bavio od 1981 godine. Prvi učitelj mu je bio Shihan Yunichi Yoshida. Nastavlja sa učenjem aikida pod Nobuyoshi Tamura Shihanom. Sa Tamura Shihanom trenira 18 godina. Nakon Tamure Shihana, 2 g. trenira aikido pod Masatomi Ikeda Shihanom. Prisustvuvao je seminarima i surađivao sa: Toriumi Sensei,Tada Sensei,Osawa Sensei,Tissier Sensei,Endo Sensei,Yamada Sensei,Sugano Sensei,Pellerin Sensei,Suga Sensei i mnogim drugima…
2000 g.posjećuje IAF Kongres u Hombu Dojo-u u Tokiju. Na istom je učestvovao na treninzima kod Doshu-a,Moriteru Ueshibe i mnogih drugih Shihana u Hombu Dojo-u. Od 2004 g. podučavao je i održavao seminare u : Slovačkoj,Njemačkoj,Mađarskoj i Hrvatskoj. Vodio je treninge u vlastitom dojo-u „Aikidoschule Steingasse“ u Linzu (Austrija), zajedno sa mnogim drugim DAN nosiocima.