PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA I PERSPEKTIVNIMA
Proslava Dana grada Kaštela svake je godine i prilika za dodjelu priznanja i nagrada najuspješnijim sportašima Kaštela u prošloj godini. Na svečanosti održanoj u dvorcu Vitturi, sinoć su dodijeljene nagrade najboljim sportašima, ekipama i treneru.

Komisija sastavljena od kaštelanskih sportskih djelatnika i novinara najboljim sportašem u 2017. godini proglasila je Luku Žuljevića, člana KBK Uni rent i hrvatskog reprezentativca, koji je između ostalog osvojio treće mjesto na prvenstvu države u full contactu, prvo i drugo mjesto na svjetskom kupu u kick lightu i prvo mjesto na Croatia open full contact.

– Godina je bila dobra, iako sam na prvenstvu slomio palac i odlučujuću borbu vodio jednom rukom te za jedan bod izgubio prvo mjesto. Uslijedila je operacija i nekoliko mjeseci liječenja, ali sam i više nego zadovoljan postignutim – kazao je Žuljević.

Najuspješnijom sportašicom proglašena je tenisačica Tena Lukas iz TK Kaštela, državna prvakinja u seniorskoj konkurenciji, osvajačica nekoliko profesionalnih turnira, 296. na WTA ljestvici u prošloj godine te članica hrvatske reprezentacije

– Najvažnije je biti najbolji u svom gradu, a tek onda u svijetu – komentirala je Tena te nadodala kako je izuzetno sretna što je tenis prepoznat te unatoč jakoj konkurenciji, titula najbolje sportašice grada došla u njene ruke.

Šestu godinu za redom, najboljim trenerom proglašen je Ivan Rančić, čija je momčad isto toliko godina osvojila titulu državnog prvaka, a u prošloj godini igrali su i finale Kupa. Rančić je ujedno i izbornik muške odbojkaške reprezentacije.

– Do zadnjeg trenutka nisam znao tko je najbolji trener te sam ugodno iznenađen, iako su pojedine moje kolege jednako tako, svojim rezultatima, mogle osvojiti ovu titulu. Ponekad ni sam nisam svjestan što je moja momčad do sada uradila, jer šest godina uzastopno osvojiti titulu najbolje momčadi u državi izuzetan je rezultat – ustvrdio je najbolji trener, čija je momčad OK Mladost Ribola Kaštela ujedno izabrana i za najuspješniju kaštelansku momčad, dok je u konkurenciji ženskih ekipa najuspješnija bila ekipa ŽOK Marina Kaštela.

Za dugogodišnji rad u sportu i promicanje sporta posebna priznanja ove su godine otišla u ruke Špira Milevčića i Jakše Alfirevića, a dodijeljeno je i 45 priznanja perspektivnim sportašima.

A perspektivni sportaši tako su Maja Vukojević, Marija Antonov, Jakov Sanader, Mario Krešić, Ivo Mustapić, Bruno Barač, Josip Malnar, Ante Jerković, Tina Puškarić, Andrea Šalov, Kristina Petrun, Majda Matas, Klara Jureta, Matea Teklić, Ivan Banovac, Matej Zović, Jelena Brešković, Luka Milin, Luka Rušnov, Marko Vukman, Gabriel Injić, Luka Uglešić, Domagoj Bevanda, Mario Žeravica, Ante Kuliš, Toni Grbeša, Nikola Dragun, Marko Kelam, Matea Vidaković, Antea Božić, Paula Ferić, Lara Zebić, Petar Radačić, Josipa Kovač, Lucija Vranješ, Marija Kokan, Marin Grgantov, Juraj Delić, Tatjana Bilandžić, Matea Šustić, Marija Sudar, Anja Grbeša, Petra Škokić, Manuela Bilota i Andrea Jurić.

Dodjelama nagrada i priznanja ove su večeri nazočili brojni sportaši i sportski djelatnici, prvi ljudi Zajednice sportskih udruga na čelu s Mirjanom Milić te gradski čelnici predvođeni gradonačelnikom Denisom Ivanovićem.